Tupakaton työpaikka – savuttomuuteen investoiminen kannattaa -seminaari 21.9.2016

Savuttomuuden edistämiseen työpaikoilla tulisi satsata vielä nykyistä enemmän, todetaan Savuton Suomi 2030 -verkoston seminaarissa keskiviikkona 21. syyskuuta. Tupakointi yhdessä työperäisten altisteiden kanssa voi moninkertaistaa työntekijöiden syöpäriskin.

Savuton Suomi 2030 -verkoston puheenjohtajan, työterveyshuollon professorin  Kari Reijulan mukaan työntekijän tupakointi on työturvallisuusriski, joka tulisi ottaa huomioon jo työhönotossa, kun työntekijä sijoitetaan työhön, joka mahdollistaa altistumisen muille syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille.

Tupakointi on työturvallisuusriski.

– Hyvä uutinen on, että yhä harvempi altistuu tupakansavulle työpaikalla. Kuitenkin jo yksikin altistus on liikaa – varsinkin, jos työtä tehdään syöpävaarallisten aineiden parissa. Tämä asia on jäänyt vähälle huomiolle niin työterveyshuollossa kuin työsuojelussakin, Reijula tähdentää.

Vuonna 2012 tupakoinnista aiheutui noin 800 000 sairauspäivää, arvioi THL. Tupakoinnin aiheuttamien sairauspäivien kustannusten arvioidaan olleen noin 130 miljoonaa euroa.

Lue tiedote seminaarista.