Paras Savuton Työpaikka 2013 -kilpailun voittajat

1. Lappeenrannan kaupunki
2. EL-Parts Oy, Vantaa
3. Napapiirin yläaste, Rovaniemi

Paneutuneisuus, into ja aktiivisuus sekä monipuolinen yhteistyö toi Lappeenrannan kaupungille voiton Paras Savuton Työpaikka 2013 – kilpailussa. Tuomariston mukaan hankkeen täytäntöön panijat ovat toimineet rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Savuttomuuden edistämisestä on tullut osa toimialojen hyvää arkea. Toiseksi kilpailussa tuli vantaalainen tekninen tukkukauppa EL-Parts Oy ja kolmannen sijan vei Napapiirin yläaste Rovaniemeltä. MTV3:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila luovutti palkinnot Helsingissä järjestetyssä Savuton Suomi 2040 – seminaarissa.

Lappeenrannan kaupunki julistettiin savuttomaksi erityisen kampanjan vauhdittamana jo vuonna 2006, mutta varsinainen savuttomuustyö on jatkunut ja jatkuu edelleen. Lappeenrannan kaupungin 2 500 työntekijän keskuudessa on saatu vähitellen aikaan selvä myönteinen asennemuutos.

Lappeenrannan Savuton Pohjolankatu – hanke on erinomainen esimerkki monitahoisesta yhteistyöstä ja aktiivisuudesta.

Kadulla sijaitsee useita oppilaitoksia alakoulusta lähtien sekä urheilutalo ja uimahalli. Tupakointi oli aiemmin kovin yleistä. Lappeenrannan kaupunginhallitus julisti keväällä 2012 Pohjolankadun savuttomaksi vyöhykkeeksi ja siitä lähti liikkeelle kampanjointi ja monipuolinen yhteistyö savuttomuuden kehittämiseksi. Vähitellen savu on hälvennyt kadulta.

Lappeenrannassa on valmisteilla useita jatkosuunnitelmia, joissa on mukana mm. eri kaupunginosia ja urheiluseuroja. Savuttomuus on tullut Lappeenrantaan jäädäkseen.

Tekninen tukkukauppa EL-parts kannustaa työntekijöitään savuttomuuteen
Toiseksi tulleen EL-Parts Oy:n savuttomuus ei ole ollut pelkkä projekti vaan yrityksen kokonaisvaltaisen toimintatavan muutos. Työpaikalla sovittiin yhteisesti tupakoinnin lopettamisesta 31.5.2011, päiväksi valittiin Maailman terveysjärjestön Maailman Tupakaton Päivä. Tupakoivat työntekijät saavat tupakoinnin lopettamiseensa tukea niin kauan kuin on tarvetta. Tasapuolisuuden nimissä myös tupakoimattomat työntekijät saivat vuonna 2011 erityisen bonuslahjan. Henkilökunta suhtautuu positiivisesti savuttomuuteen.

Tuomaristo oli erityisen vaikuttunut yrityksen johdon toiminnasta, joka tähtäsi selvään asennemuutokseen.
Johtohenkilöt toimivat savuttomuuden lanseerauksen yhteydessä esimerkkinä lopettaen tupakoinnin. Yrityksessä kiinnitettiin huomiota erityisesti sosiaalisiin tilanteisiin. Tupakkatauot korvattiin yhteisillä taukohetkillä, henkilökunnalle tarjottiin mm. tuoreita hedelmiä.

EL-Parts Oy:ssä ollaan ylpeitä onnistumisesta ja halutaan näyttää esimerkkiä onnistuneesta toimintatavan muutoksesta. Tukkukaupan toimialalla savuttomuus ei suinkaan ole itsestään selvää.

Avoin ja reilu ilmapiiri tukee savuttomuutta Napapiirin yläasteella
Kolmanneksi sijoittunut Napapiirin yläaste on kehittänyt kouluyhteisön savuttomuutta esimerkillisesti ja aktiivisesti. Henkilökuntaa koulussa on 60 ja oppilaita noin 500. Koko henkilökunta näyttää esimerkkiä oppilaille ja työyhteisön jäseniä kannustetaan tupakoinnin lopettamiseen. Koulussa tehdään aktiivista yhteistyötä lähitoimijoiden kanssa ja oppilaat osallistuvat joka vuosi savuttomuuskilpailuihin. Tuomariston nosti perusteluissaan esille työyhteisön avoimuuden ja kannustavuuden sekä toimivan ja vireän yhteistyön.

Savuttomuuslinjaus on osoitus siitä, että työntekijöiden ja oppilaiden terveys ja hyvinvointi ovat aidosti tärkeitä asioita. Kouluyhteisön savuttomuus kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen.