Paras Savuton Työpaikka 2012 -kilpailun voittajat

1. Itä-Suomen yliopisto
2. Pauligin Vuosaaren paahtimo
3. Kolhon laminaattitehdas

Paras Savuton Työpaikka -kilpailun ensimmäisen palkinnon sai tänä vuonna Itä-Suomen yliopisto. Itäsuomalaisten sitkeä työ savuttomuuden edistämiseksi yliopistojen yhdistymisen keskellä vakuutti kilpailun tuomariksi kutsutun toimittaja Unto Hämäläisen. Toiseksi tuli Pauligin Vuosaaren paahtimo ja kolmanneksi Kolhon laminaattitehdas Pohjois-Hämeestä. Paras Savuton Työpaikka -kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Unto Hämäläinen oli huhtikuussa mielenkiintoisen haasteen edessä. Hänen tehtävänään oli valita 33:sta Paras Savuton Työpaikka -kilpailuun ilmoittautuneesta yrityksestä parhaat palkittavaksi. Kilpailun tarkoituksena on palkita työyhteisöt, joissa on panostettu suunnitelmallisesti savuttomuuteen.

Tänä vuonna ilmoittautuneita oli yhteensä 33. Mukaan saatiin hyvin erilaisia ja erikokoisia yrityksiä ja yhteisöjä tasaisesti Etelä-, Länsi-, Keski- ja Itä-Suomesta. Tuomariston tehtävä oli erittäin hankala, koska heidän mielestään kaikissa hakemuksissa oli voittaja-ainesta. Kilpailun päätuomari Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen kertoi pitävänsä kilpailua liputuksena hyvän asian puolesta.

Toiselle palkintosijalle Hämäläinen nosti helsinkiläisen Pauligin Vuosaaren Paahtimon, noin pari sataa henkeä työllistävän yrityksen.

Kolhon laminaattitehdas sai kolmannen palkinnon. Kolhon laminaattitehdas on 165 työntekijän työpaikka Mänttä-Vilppulan kaupungissa Pohjois-Hämeessä. Savon Sanomat sai kunniamaininnan.

Savuttomuutta arvostetaan työpaikoilla Savuttomuuden nouseva trendi näkyi hyvin työpaikkojen kuvauksissa, sillä savuttomuudesta on tullut monella jo luonnollinen osa yrityksen identiteettiä. Toisilla se on tullut tiettyjen laatuvaatimusten kautta, toisilla yksinkertaisesti kukaan ei ollut tupakoinut ja uudetkin työntekijät tuntuvat jatkavan ketjua. Savuttomuutta osataan jo arvostaa ja vaatia.

Hakemuksissa näkyi myös savuttomuuden eteen tehty sitkeä työ, joka kantaa hedelmää vähitellen. Organisaatioissa, joissa tupakointikulttuuri oli iskostunut syvälle, jouduttiin lähtemään liikkeelle pienistä askelista. Monen kohdalla merkittäväksi tekijäksi muodostui koko organisaation eri osastojen sekä työntekijöiden ja johdon välinen yhteistyö. Yhteistuumin edettiin suunnittelusta toteutukseen ja kuunneltiin kaikkia osapuolia.

Paras Savuton Työpaikka – kilpailu jatkuu ensi vuonna. Kilpailun avulla tuetaan työpaikkojen savuttomuutta ja ponnisteluja savuttomuuden edistämiseksi. Savuton työpaikka ilmentää, että työnantaja arvostaa työntekijöitään sekä haluaa ylläpitää ja edistää terveyttä, hyvinvointia ja työssä jaksamista. Työpaikan savuttomuus on koko työyhteisön etu, se näkyy niin työn tuloksessa kuin työtyytyväisyydessäkin.